Skip to content Skip to navigation

Εκδηλώσεις - Νέα

Οι εγγραφές συνεχίζονται και τα εργαστήρια ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου!! Καλή χρονιά σε όλους, πολλή δύναμη και υπομονή στους γονείς και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά!!! Σας περιμένουμε για 6η χρονιά, να δημιουργήσουμε, να μάθουμε και να παίξουμε μαζί!!

Ημερομηνία: Παρασκευή, 6 Σεπτέμβριος, 2019

«Η Τιτανομαχία», η ταινία

Για πρώτη φορά όμως φέτος, πλησιάσαμε το αρχικό όραμα του Φεστιβάλ: ένα Φεστιβάλ όπου τα ίδια τα παιδιά θα έχουν τον πρωταρχικό λόγο από τη σχεδίασή του μέχρι την πραγματοποίηση και την ολοκλήρωσή του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η εκπαίδευσή τους επικεντρώθηκε σε αυτό τον σκοπό. Να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε σταδιακά να αναλάβουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, όχι μόνο πάνω στη σκηνή αλλά και πίσω από αυτήν.

Τα ίδια τα παιδιά έγραψαν το θεατρικό, κατασκεύασαν τα σκηνικά, συνέθεσαν τη μουσική, δάνεισαν τις φωνές τους στις... περισσότερα

Ημερομηνία: Τετάρτη, 4 Σεπτέμβριος, 2019

Προβολή της ταινίας Η Τιτανομαχία, από τα παιδιά των Μουσικών Εργαστηρίων Ήχος και Φως. https://www.almyros.gr/2019/09/04/defteri-mera-gia-to-4o-festival-techno...

Ημερομηνία: Τετάρτη, 4 Σεπτέμβριος, 2019

Το 4ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για παιδιά ΕΝαρμονία από την Ακαδημία και τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως της Σταυρούλας Μαυρομμάτη, άνοιξε τις πύλες του χθες 2 Σεπτεμβρίου.  https://www.almyros.gr/2019/09/03/festival-technon-kai-epistimon-gia-pai...

Ημερομηνία: Τρίτη, 3 Σεπτέμβριος, 2019

Την τρίτη ποιητική συλλογή της, μια αγκαλιά από παιδικά-εφηβικά  ποιήματα και ανθρωπολούλουδα, με τίτλο «Το περιβόλι της Ελληνικής Μυθολογίας», βραβευμένη με τον Έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για το έτος 2017, παρουσίασε στο Αλμυριώτικο αναγνωστικό κοινό, η ποιήτρια Χρύσα Μαρδάκη.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 1η Δεκεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, σε μια εκδήλωση, που παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αλμυρού και δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων, αντιπροσωπεία παιδιών φιλοξενουμένων στην «Κιβωτό του Κόσμου» του Βόλου... περισσότερα

Ημερομηνία: Σάββατο, 1 Δεκέμβριος, 2018

Το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε από δυο διαφορετικούς φορείς, τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως και από την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, που ιδρύθηκε για αυτό ακριβώς τον σκοπό: για να προωθήσει, να διαδώσει και να φέρει πιο κοντά όλες τις Τέχνες και τις Επιστήμες σε παιδιά και εφήβους.

 

Η εβδομάδα του Φεστιβάλ, ήταν μια πραγματική γιορτή αφιερωμένη στην Αργοναυτική Εκστρατεία, στον Ιάσονα και το πλήρωμα της Αργούς. Προσφέραμε στα παιδιά μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσα από διάφορα... περισσότερα

Ημερομηνία: Τετάρτη, 18 Ιούλιος, 2018
Μουσικοθεατρική Παράσταση

"Η Αργοναυτική Εκστρατεία" ήταν το θέμα που επιλέξαμε για την φετινή χρονιά στα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως. Ο Ιάσονας και το ηρωικό πλήρωμα της Αργούς μας συντρόφευσαν στο δικό μας ταξίδι, μέσα από τα εργαστήρια των Τεχνών και των Επιστημών. Γεμίσαμε γνώσεις και εμπειρίες για να πλεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι προς το άγνωστο. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Αργοναυτική Εκστρατεία και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής μας παράστασης, την Κυριακή 24 Ιουνίου, 8μμ, στην Αποθήκη της Αλατοστράτας.

Ημερομηνία: Κυριακή, 24 Ιούνιος, 2018

"Η Αργοναυτική Εκστρατεία" ήταν το θέμα που επιλέξαμε για την φετινή χρονιά στα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως. Ο Ιάσονας και το ηρωικό πλήρωμα της Αργούς μας συντρόφευσαν στο δικό μας ταξίδι, μέσα από τα εργαστήρια των Τεχνών και των Επιστημών. Γεμίσαμε γνώσεις και εμπειρίες για να πλεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι προς το άγνωστο. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Αργοναυτική Εκστρατεία και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής μας παράστασης, την Κυριακή 24 Ιουνίου, 8μμ, στην Αποθήκη της Αλατοστράτας.

Ημερομηνία: Δευτέρα, 18 Ιούνιος, 2018

Ένα εργαστήριο αφιερωμένο στον Καραγκιόζη. Δάσκαλός μας ήταν ο Γιώργος, μαθητής Δ' Δημοτικού, ο οποίος κατασκευάζει τις φιγούρες, γράφει τα κείμενα και επιλέγει τη μουσική των παραστάσεών του μόνος του!

https://www.youtube.com/watch?v=a3g0Vnfu4p4&feature=youtu.be

Ημερομηνία: Σάββατο, 7 Οκτώβριος, 2017
Ημέρα Γνωριμίας 2017-2017

Και ενώ το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, εμείς κάνουμε μια καινούρια αρχή! Μεγαλώσαμε τον χώρο μας για να χωρέσει καλύτερα όλα όσα ετοιμάζουμε για την φετινή χρονιά και σας περιμένουμε την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 7:00μμ για να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματά μας!

Ημερομηνία: Δευτέρα, 4 Σεπτέμβριος, 2017
Παράσταση Ειρήνη του Αριστοφάνη

Ολοκληρώσαμε μια από τις πιο δημιουργικές χρονιές μας με το 2ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία. Μια χρονιά, όπου για πρώτη φορά επεκτείναμε το όραμα και την αρχική ιδέα του Φεστιβάλ και το εφαρμόσαμε καθ’ όλη τη διάρκειά της. Επάνω στο θέμα της Ειρήνης του Αριστοφάνη, σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν όλα τα εργαστήρια του έτους: μουσικά, θεατρικά, εικαστικά, επιστημονικά, φιλοσοφικά και εργαστήρια αστρονομίας. Τα παιδιά λοιπόν, που έλαβαν μέρος, είχαν την μοναδική ευκαιρία για δέκα ολόκληρους μήνες, μέσα από όλα αυτά τα εργαστήρια, να λάβουν όλα τα ερεθίσματα που... περισσότερα

Ημερομηνία: Παρασκευή, 7 Ιούλιος, 2017
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Αποχαιρετούμε την χρονιά με τον πιο όμορφο τρόπο: δημιουργικά, χαρούμενα, οικογενειακά! Οι ομάδες των παιδιών του Δημοτικού, με πολύ ενθουσιασμό ετοίμασαν δυο πολύ ξεχωριστές παρουσιάσεις, συνδυάζοντας όλα όσα αποκόμισαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Ανυπομονούμε να δείξουμε στις μαμάδες μας όλα όσα μάθαμε στα εργαστήρια μουσικής εικαστικών, αστρονομίας και φιλοσοφίας!

Ημερομηνία: Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος, 2016

Η μηνιαία μας συνάντηση με την υπέροχη εικαστικό Άρτεμη Μουρατίδου. http://www.artemis-mouratidou.com/

Ημερομηνία: Σάββατο, 10 Δεκέμβριος, 2016

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τα παιδιά στο εργαστήρι του Δεκεμβρίου... σσσ... δεν μπορούμε να το πούμε!!! Τι έκπληξη θα ΄ναι;!

Ημερομηνία: Σάββατο, 3 Δεκέμβριος, 2016

Στα Εργαστήρια Φιλοσοφίας, τα παιδιά θα συναντήσουν μια σπουδαία δασκάλα, την κ. Αφροδίτη Γεωργιάδου, που σπούδασε Φιλοσοφία στην Χαϊδελβέργη. Μέσα από τα βιωματικά αυτά εργαστήρια, τα παιδιά θα θέσουν ερωτήματα και θα εμβαθύνουν στις έννοιες του θεατρικού έργου που θα δουλέψουμε όλη την χρονιά. Ο πόλεμος και η ειρήνη, ο τρόπος που θα θέλαμε να ζούμε, οι επιθυμίες μας, η ελευθερία, η δύναμη της θέλησης, ο ρόλος του πολίτη μέσα στην κοινωνία, είναι μερικά από τα θέματα που θα προσεγγίσουμε μέσα από το παιχνίδι και τον διάλογο.

Ημερομηνία: Σάββατο, 5 Νοέμβριος, 2016
εργαστήρι εικαστικών

Μπαίνουμε στην καρδιά του φθινοπώρου δυναμικά με το δεύτερο εργαστήρι εικαστικών της φετινής μας χρονιάς. Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά των Μουσικών Εργαστηρίων Ήχος και Φως να συνδυάσουν τις πληροφορίες που τους δόθηκαν στο εργαστήρι αστρονομίας της περασμένης εβδομάδας, και στα μουσικά εργαστήρια αυτής της εβδομάδας. Ένα θέμα - τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις - μια σύνθεση.

Ημερομηνία: Σάββατο, 22 Οκτώβριος, 2016
εργαστήρι αστρονομίας για παιδιά

Κάνοντας πράξη την φιλοσοφία μας και θέλοντας να προσφέρουμε στα παιδιά όσα περισσότερα ερεθίσματα μπορούμε, συνεχίζουμε την άψογη συνεργασία μας με τον εξαιρετικό επιστήμονα κ. Απόστολο Καραΐσκο, ο οποίος θα καθοδηγήσει το εργαστήριο αστρονομίας για τα παιδιά των Μουσικών Εργαστηρίων Ήχος και Φως! Τον ευχαριστούμε πολύ και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις γνώσεις του!

Ημερομηνία: Σάββατο, 15 Οκτώβριος, 2016
εργαστήριο φυσικής και αστρονομίας ενηλίκων

Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων, αυτή την φορά για τα "μεγάλα" παιδιά! Μαζί με τον Χημικό Μηχανικό κ.Απόστολο Καραΐσκο, θα έρθουμε σε επαφή με τις επιστήμες της φυσικής και της αστρονομίας. Σκοπός μας είναι, αποκτώντας μια γενικότερη εικόνα του περιβάλλοντος κόσμου, να ανοίξουν οι γνωστικοί ορίζοντες και να ελευθερωθεί η σκέψη. Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 6-8μμ.

Ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Οκτώβριος, 2016

Συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την υπέροχη εικαστικό Άρτεμη Μουρατίδου, η οποία για τρίτη χρονιά αναλαμβάνει να μυεί και να καθοδηγεί τα παιδιά στον κόσμο των χρωμάτων, των σχεδίων και των κατασκευών.

Ημερομηνία: Σάββατο, 1 Οκτώβριος, 2016
εργαστήρι χορωδίας

Ένα εργαστήρι χορωδίας διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Ταξιδεύουμε στη αρχαία Ελλάδα και ανακαλύπτουμε τις ρίζες της λέξης Χορωδίας. Με την μουσικό Σταυρούλα Μαυρομμάτη.

Ημερομηνία: Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος, 2016
Πρόγραμμα 2016-2017

Τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως ξεκίνησαν το 2013 με το όραμα να χρησιμοποιήσουν την δύναμη της τέχνης σε συνδυασμό με την επιστήμη για να προσφέρουν στα παιδιά ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα ξυπνήσει την φαντασία τους, θα τα φέρει σε επαφή με την δημιουργικότητά τους, θα αναδείξει τα χαρίσματά τους και θα συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητά τους.

Φέτος είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στα παιδιά αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα σε πλήρη ανάπτυξη. Με την δημιουργία του προγράμματος ΕΝαρμονία, τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως  προτείνουν στους γονείς ένα εκπαιδευτικό... περισσότερα

Ημερομηνία: Πέμπτη, 1 Σεπτέμβριος, 2016
Παίζουμε τον Ηρακλή; Μυθο-Λογικά...

Το πρώτο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, είναι πλέον γεγονός! Μια εβδομάδα γιορτής όπου καλλιτέχνες και επιστήμονες ενώνουν τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και τα οράματά τους και μαζί με τα παιδιά παίζουν και συν-δημιουργούν! Βήμα- βήμα, τα καθοδηγούν ώστε χρησιμοποιώντας τα φυσικά τους χαρίσματα και τα πιο απλά υλικά, να οργανώσουν και παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση, συμμετέχοντας ενεργά σε όλα της τα στάδια μέσα από τα οποία περνάει μια παράσταση εως ότου ολοκληρωθεί, όπως: στην σύνθεση της μουσικής, την συγγραφή του έργου, αλλά και σε ό,τι άλλο... περισσότερα

Ημερομηνία: Τετάρτη, 29 Ιούνιος, 2016
ΕΝαρμονία 2016

Το πρώτο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, είναι πλέον γεγονός! Μια εβδομάδα γιορτής όπου καλλιτέχνες και επιστήμονες ενώνουν τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και τα οράματά τους και μαζί με τα παιδιά παίζουν και συν-δημιουργούν! Βήμα- βήμα, τα καθοδηγούν ώστε χρησιμοποιώντας τα φυσικά τους χαρίσματα και τα πιο απλά υλικά, να οργανώσουν και παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση, συμμετέχοντας ενεργά σε όλα της τα στάδια μέσα από τα οποία περνάει μια παράσταση εως ότου ολοκληρωθεί, όπως: στην σύνθεση της μουσικής, την συγγραφή του έργου, αλλά και σε ό,τι άλλο... περισσότερα

Ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Ιούνιος, 2016
Εικαστικά Ιουνίου
Ημερομηνία: Σάββατο, 4 Ιούνιος, 2016

Το μηνιαίο εικαστικό εργαστήριο για παδιά δημοτικού. Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας!

Ημερομηνία: Πέμπτη, 5 Μάιος, 2016

Το μηνιαίο εικαστικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας!

Ημερομηνία: Πέμπτη, 5 Μάιος, 2016

Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων ξεκινάει από αυτή την άνοιξη στα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως, αυτή τη φορά για τους μεγάλους μας φίλους. Απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ομιλίας τους και την αντοχή τους άλλα και σε επαγγελματίες που χρησιμοποιούν πολλές ώρες καθημερινά την φωνή τους, όπως νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, ηθοποιούς, μουσικούς και επιστήμονες. Ένα πολύ ευχάριστο, δημιουργικό και εύθυμο εργαστήριο που μέσα από διάφορες ασκήσεις και τεχνικές με μουσική, σώμα και γέλιο, θα ανακαλύψουμε μαζί την φωνή μας και τα ηχοχρώματά της, γιατί πρόκειται... περισσότερα

Ημερομηνία: Σάββατο, 2 Απρίλιος, 2016

Τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως συναντούν την Εικαστικό Άρτεμη Μουρατίδου.

http://almyros.gr/2015/03/11/58472/

Ημερομηνία: Τετάρτη, 11 Μάρτιος, 2015

Ένα κοσμικό ταξίδι στην Επιστήμη του ήχου και της μουσικής από τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως. Με τον αστροφυσικό Γιάννη Κοντογιάννη.

http://almyros.gr/2014/05/27/30006/#.U4RG_jdwLvU.facebook

Ημερομηνία: Σάββατο, 17 Μάιος, 2014

Άρθρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 17 Οκτώβριος, 2016 - 13:55

A two-year study by researchers at the Brain and Creativity Institute (BCI) at the University of Southern California shows that exposure to music and music instruction accelerates the brain development of young children... https://musiceducationworks.wordpress.com/2016/06/19/a-childs-brain-deve...

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος, 2019 - 20:32

Το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε από δυο διαφορετικούς φορείς, τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως και από την Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, που ιδρύθηκε για αυτό ακριβώς τον σκοπό: για να προωθήσει, να διαδώσει και να φέρει πιο κοντά όλες τις Τέχνες και τις Επιστήμες σε παιδιά και εφήβους.

 

Η εβδομάδα του Φεστιβάλ, ήταν μια πραγματική γιορτή αφιερωμένη στην Αργοναυτική Εκστρατεία, στον Ιάσονα και το πλήρωμα της Αργούς. Προσφέραμε στα παιδιά μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσα από διάφορα εργαστήρια όλα εμπνευσμένα από το ίδιο θέμα, πλαισιώνοντας έτσι τις πρόβες. Στο εργαστήρι Φωτογραφίας αιχμαλώτισαν μέσα από το φακό τους στιγμές, αντικείμενα και πρόσωπα. Στο εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής συνέθεσαν και αφηγήθηκαν τη δική τους ιστορία. Στο εργαστήρι Αγωγής του Πολίτη, έμαθαν για τη σπουδαιότητα της ομάδας. Ανακάλυψαν τι έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες στο εργαστήρι Διατροφής και πώς ταξιδεύει η τροφή μέσα στο σώμα μας. Επίσης, έλυσαν μαθηματικούς γρίφους στο εργαστήρι Μαθηματικών και διασκέδασαν εξασκώντας Πιλάτες. Όλα αυτά τους χάρισαν απίστευτες εμπειρίες, αποκόμισαν ανεκτίμητες γνώσεις και μοιράστηκαν αξέχαστες στιγμές μεταξύ τους. Φτάσαμε έτσι στην κορύφωση του Φεστιβάλ με την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης «Η Αργοναυτική Εκστρατεία», την οποία ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε με τα παιδιά μέσα στο χειμώνα.

Ο εκπαιδευτικός σκοπός που θέσαμε από την αρχή ήταν ο εξής: Δουλεύουμε μεθοδικά, όταν έχουμε να ετοιμάσουμε κάτι μεγάλο, κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητές μας, ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα να πραγματοποιηθεί να το ευχαριστηθούμε στο έπακρο. Την εβδομάδα του Φεστιβάλ, τα παιδιά από μόνα τους το κατανόησαν πλήρως, όταν βρέθηκαν επάνω στη σκηνή και έγινε επιτέλους η σύνθεση του έργου. Η παρουσίαση της παράστασης πιστεύουμε πως δικαίωσε όλες μας τις προσπάθειες και κυρίως ο στόχος μας επετεύχθη: τα ίδια τα παιδιά που έπαιξαν είχαν μια αξέχαστη εμπειρία! ...https://www.almyros.gr/2018/07/04/oloklirothike-to-3o-festival-technon-k...

Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 1 Σεπτέμβριος, 2016 - 10:53

Τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως ξεκίνησαν το 2013 με το όραμα να χρησιμοποιήσουν την δύναμη της τέχνης σε συνδυασμό με την επιστήμη για να προσφέρουν στα παιδιά ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα ξυπνήσει την φαντασία τους, θα τα φέρει σε επαφή με την δημιουργικότητά τους, θα αναδείξει τα χαρίσματά τους και θα συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητά τους.

Φέτος είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στα παιδιά... http://www.almyros.gr/2016/09/01/101635/

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 17 Οκτώβριος, 2016 - 14:00

Όταν η φιλοσοφία, η επιστήμη, ο μυστικισμός αγγίζουν την κορυφή της γνώσης τους όλα συμφωνούν σε ένα σημείο και αυτό είναι η κίνηση, είναι ο κραδασμός, είναι η δόνηση. Αυτή η κίνηση έχει δύο όψεις γιατί έχουμε αναπτύξει δύο βασικές ιδιότητες: την όραση και την ακοή. Η όψη που απευθύνεται στην ακοή μας είναι αυτή που ονομάζουμε ήχο, ενώ η άλλη που απευθύνεται στην όραση την αποκαλούμε φως ή χρώμα. Το αποτέλεσμα της σχέσης των ήχων, της σχέσης των χρωμάτων και της σχέσης ήχου και χρώματος είναι η αρμονία. http://www.awakengr.com/i-esoteriki-diastasi-tis-mousikis-ke-i-armonia-t...

 

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 6 Απρίλιος, 2016 - 22:12

Έρευνες συνδέουν την ικανότητα του να κρατάει κάποιος τον ρυθμό με την επίδραση στην εκμάθηση της γλώσσας. http://medicalxpress.com/news/2013-09-importance-link-ability-language-s...

Ημερομηνία δημοσίευσης: Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος, 2016 - 11:20

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως η μουσική ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. http://www.heraldscotland.com/news/14734761.Scientists_claim_music__can_...

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 17 Οκτώβριος, 2016 - 14:04

Music, the universal language of mood, emotion and desire, connects with us through a wide variety of neural systems.  http://wakeup-world.com/2016/07/25/if-you-want-to-accelerate-brain-devel...

Ημερομηνία δημοσίευσης: Παρασκευή, 8 Απρίλιος, 2016 - 12:12

Μια φανταστική ομιλία από τον αγαπημένο μας παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά. https://www.youtube.com/watch?v=tx67UwCrqkU&feature=youtu.be

Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 17 Οκτώβριος, 2016 - 13:53
Πώς τα αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά θέατρα άγγιζαν την ακουστική τελειότητα... http://www.tovima.gr/science/article/?aid=405805&h1=true#commentForm

Κύρια Προγράμματα

Το Εξαπλό Μονοπάτι της Τέχνης  είναι ένα ολοκληρωμένο, διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βάση την Μουσική, δημιουργία της Μουσικού Σταυρούλας Μαυρομμάτη, που απευθύνεται σε παιδιά 6-14... Περισσότερα

Ολιγομελή τμήματα για παιδιά από 2-12 ετών. Ένας εναλλακτικός τρόπος εκμάθησης της μουσικής βασισμένος στο εκπαιδευτικό σύστημα ΕΝαρμονία της μουσικού Σταυρούλας Μαυρομμάτη.

Τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως ξεκίνησαν το 2013 με το όραμα να χρησιμοποιήσουν την δύναμη της τέχνης σε συνδυασμό με την επιστήμη για να προσφέρουν στα παιδιά ένα εκπαιδευτικό σύστημα... Περισσότερα

Ιδιαίτερα μαθήματα τραγουδιού για εφήβους και ενήλικες. Ανακαλύπτουμε τις άπειρες δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής εστιάζοντας στη σωστή χρήση της και δίνοντας έμφαση στην άρτια τεχνική.

Διδάσκονται... Περισσότερα

Καλλιτεχνικά εργαστήρια για ενήλικες. Ξεδιπλώνουμε την δημιουργικότητά μας και εξερευνούμε πτυχές του εαυτού μας με τροχό την Τέχνη.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενημερωτικά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με συγγραφείς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και επιστήμονες.

Όλα Τα Εργαστήρια

26/09/2019

Ξεκινήσαμε το 2ο Φεστιβάλ Εναρμονία που φέτος έχει ως θέμα του την Ειρήνη του Αριστοφάνη με τα καλλιτεχνικά, τα μουσικά και τα εικαστικά... Περισσότερα

05/09/2019

Το Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία γεννήθηκε μέσα από τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως, όπου από την πρώτη στιγμή της... Περισσότερα

04/09/2019

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινίας μας "Η Τιτανομαχία" στον παρακάτων σύνδεμο.Για όλους εμάς ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά, που η παρουσία... Περισσότερα

04/09/2019

Συνεχίσαμε τα εργαστήρια του Φεστιβάλ με τον Βαγγέλη Ξένο, φωτογράφο, που μας παρουσίασε το πώς γυρίστηκε η ταινία "Η Τιτανομαχία"!! Κλείσαμε το... Περισσότερα

03/09/2019

Ένα γεωλογικό ταξίδι στην περιοχή μας κάναμε σήμερα με τη Μαριαλένα (ε' δημ) και ολοκληρώσαμε το πρωινό πρόγραμμα με την Κάισα (στ' δημ) και το... Περισσότερα

02/09/2019

Το καλύτερο ξεκίνημα είχαμε σήμερα με δύο πολύ ξεχωριστά εργαστήρια!!! Το πρωί η Μαριαλένα (ε' δημ.) και η Δέσποινα (στ' δημ.) μας ταξίδεψαν πίσω... Περισσότερα

01/09/2019

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να να καλωσορίσουμε το Σεπτέμβρη και να ξεκινήσουμε τη νέα σχολική χρονιά; Το 4ο Φεστιβάλ ΕΝαρμονία ανοίγει αύριο με... Περισσότερα

04/07/2018
3ο Φεστιβάλ ΕΝαρμονία

Το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημών για Παιδιά ΕΝαρμονία, για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε από δυο διαφορετικούς φορείς, τα Μουσικά... Περισσότερα

03/07/2018
3ο Φεστιβάλ ΕΝαρμονία

Από το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών και Επιστημων για Παιδιά ΕΝαρμονία δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα εργαστήρια επιστημών. Η κα Ζωή Φάτση ανέλαβε τα... Περισσότερα

02/07/2018
3ο Φεστιβάλ ΕΝαρμονία

Το 3ο Φεστιβάλ ΕΝαρμονία αν αφιερωμένο στον Ιάσονα και το πλήρωμα της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Μια εβδομάδα γεμάτη με εικαστικά, μουσικά,... Περισσότερα

10/03/2018
Εικαστικά Μαρτίου

Ένα από τα καλύτερα εργαστήρια εικαστικών της χρονιάς, όπου όλα παιδιά δούλεψαν ακούραστα και συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους για την κατασκευή... Περισσότερα

10/02/2018
Επιστημονικό Εργαστήρι

Σε αυτό το επιστημονικό εργαστήρι ο κος Αποστόλης Καραΐσκος, Χημικός-Μηχανικός, μας ταξίδεψε χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ακόμα οι αρχαίοι Έλληνες... Περισσότερα